Dekton VS Silestone

La fel ca mulți, poate vă întrebați: "Care este diferența dintre cele două și este una mai bună decât cealaltă?".

Dekton și Silestone sunt numele de marcă a două tipuri diferite de materiale pentru blaturi de bucătărie. De asemenea, acestea sunt fabricate de aceeași companie mamă Cosentino.

În aceast blog, vom explica ce este fiecare tip de blat, avantajele sale și le vom compara între ele. Oferindu-ți toate cunoștințele de care ai nevoie pentru a ști dacă sunt alegerea potrivită pentru tine și bucătăria ta.

Ce este Silestone?

Silestone este un material de suprafață fabricat și comercializat de Cosentino Group. Este utilizat în principal pentru blaturi de bucătărie, dar este potrivit și pentru pardoseli, chiuvete, tăvi de duș și placări și este disponibil într-o varietate de culori și stiluri. Ocazional, oamenii se referă la Silestone și la cuarț în mod interschimbabil, dar, de fapt, Silestone este un produs fabricat din 94% cuarț lipit cu  adezivi.

Combinația permite obținerea unei suprafețe durabile, neporoase și care necesită puțină întreținere. Rezistă la zgârieturi și nu necesită sigilare. Pentru curățare și întreținere, tot ce trebuie să faceți este să o ștergeți cu o cârpă neabrazivă.

Ce este Dekton?

Dekton, de asemenea un produs al Grupului Cosentino, este un material pe bază de porțelan utilizat în blaturile de bucătărie. De asemenea, poate fi folosit pentru pardoseli și placări. Este fabricat dintr-un amestec de cuarț, porțelan și sticlă. Aceste materiale sunt topite sub o presiune extrem de mare pentru a crea o suprafață durabilă și de lungă durată și, de asemenea, neobișnuit de densă și compactă.

Datorită caracterului său compact, Dekton poate fi livrat într-o dimensiune mult mai subțire decât alte blaturi de bucătărie. Rezistă la căldură și la razele UV și poate fi utilizat atât în exterior, cât și în interior. Este un material care necesită puțină întreținere și nu necesită etanșare. Trebuie doar să îl ștergeți în timpul utilizării zilnice.

La fel ca Silestone, vine într-o gamă largă de culori și modele.  Ambele produse sunt renumite pentru durabilitatea lor. Acestea depășesc materialele concurente în ceea ce privește rezistența la zgârieturi și la impacturi puternice. Sunt concepute pentru a rezista zeci de ani. Ambele își vor păstra culoarea și modelul, precum și capacitățile funcționale. Dekton are un avantaj în ceea ce privește rezistența la zgârieturi, deoarece se afirmă că se poate tăia chiar și direct pe suprafața Dekton, deși am recomanda totuși utilizarea unei tăblițe. Dekton are avantajul suplimentar de durabilitate, fiind rezistent la căldură, ignifug și rezistent la UV.

 

Pentru mai multe detalii vă așteptăm în Showroom-ul Art Granit!

Înapoi la listă