ISTORIC

Natura materialelor de care ne inconjuram in viata noastra spun o poveste despre noi insine. Astfel, ArtGranit isi doreste sa ofere fiecarui vizitator ce calca pragul showroom-urilor sale experienta de neuitat: o solutie de amenajare interioara inspirata din natura si care va trece testul timpului.

Acest lucru se petrece din 2008, anul infiintarii ArtGranit de catre Marcel Vutcariov, din dorinta de a oferi o solutie specializata pentru piata Republicii Moldova, iar mai apoi a Romaniei pe nisa de productie a ramelor de tablou dar si a prelucrarii pietrei, in urma careia rezulta pervazuri, blaturi de bucatarie, tejghele de bar si placari conform specificatiilor tehnice oferite de clienti. Ca in orice afacere aflata la inceput de drum, resursele logistice si umane au fost unele reduse, insa acest lucru se schimba un an mai tarziu. In 2009, la marirea spatiilor pentru atelierul de rame si pentru depozitarea pietrei, s-au realizat astfel si primele importuri de granit. Acest trend de crestere continua pana in 2011 prin achizitia de dotari tehnice pentru atelierele de prelucrare granit.

Bineinteles ca odata cu marirea capacitatii de productie si sporirea randamentului, au aparut in 2012, si noi furnizori pentru bagheta tablou dar si pentru quartz, acestia din urma fiind producatori directi, localizati in Cehia. Aceasta etapa a fost necesara pentru pregatirea penetrarii pietei romanesti.

Doi ani mai tarziu, in 2014, se face trecerea de la stadiul de atelier la cel de fabrica, unitate echipata cu instrumente de lucru speciale. In acelasi an, are loc o expansiune considerabila a flotei si se creaza echipe specializate de montatori. Aceste lucruri au dus la o crestere a performantei si o scurtare a timpului de executie pe fiecare lucrare, ajutandu-ne totodata sa acoperim o suprafata mai mare pentru livrari.

Anul 2017 a reprezentat inceperea galopului tehnologic, prin investitii si parteneriate cu furnizori consacrati din domeniul prelucrarii marmurei, granitului si quartz-ului. Este vorba despre italienii de la Breton S.p.A., lideri la nivel global in fabricarea si configurarea echipamentelor de prelucrare piatra, si Prodim, producator de aparate de masura de mare precizie.

Accentuam avansul tehnologic in 2018 cu investii de peste jumatate de milion de euro prin achizitia unui aparat de taiere cu apa (waterjet) si a mai multor CNC-uri de la Breton si pregatim suprafetele cu o noua serie de aparate de slefuit.

Continuam si in anul 2019 cu viziunea de a ajunge sa dicteze trendurile din piata local-regionala si de a intra pe cea europeana, ArtGranit continua sa-si mentina promisiunile si sa atinga standarde din ce in ce mai inalte prin calitatea produselor si prin tehnologiile de ultima ora folosite. Impreuna cu o politica competitiva de preturi, reuseste sa impuna standarde in piata si sa satisfaca nevoile partenerilor de afaceri.

Unde am mai fost?
Pentru a ramane in stransa legatura cu dinamica pietei, suntem prezenti in permanenta la targurile de profil atat din domeniul prelucrarii piatrei, cat si a celui de design interior. Acest lucru ne confera o perspectiva noua in ceea ce priveste trendurile globale si ne ofera sansa sa ne conectam cu parteneri cu rezonanta din intreaga lume.