INFORMATII UTILE

Ce poate fi mai seducator pentru o bucatarie moderna decat un blat de bucatarie din piatra?

Există încă o mulțime de discutii la acest subiect și sunt foarte diferite opiniile. Prin urmare, cea mai convenabilă formă acceptata va ramane parerea ta – cu argumentele noastre.

 1. Ce piatră este folosită la fabricarea blaturilor? Pentru producerea unui blat pentru bucatarie, folosim Quartz si Ceramica de la producatori renumiti cum sunt: TechnistoneItalstoneLapitecInalcoLaminam. Acestea sunt materiale de înaltă calitate, dovedite de-a lungul anilor.
 2.  În ce constă un blat? Ce este înăuntru? Grosimea lastrelor din cuart sau ceramica este de 6mm, 12 mm, 20mm, 30mm. Un blat contine material rezistent la umiditate si la zgarieturi in orice alegere. Designul proiectat de un specialist poate fi atat modern cat si clasic. În general, proiectarea blaturilor, îmbinărilor, a metodelor de livrare sunt gândite inaite de a incepe productia.
  Folosim cele mai ecologice materiale, care sunt certificate atat in Europa cat si pe plan mondial.
 3. Sunt dăunătoare? Cuartul si ceramica este un material ecologic. Utilizarea lui este permisă în instituțiile medicale si cele pentru copii. Este ideal pentru săli de operație și laboratoare. Piatra din Quartz este absolut rezistentă la descompunerea biologică și fungică.
 4. Cum se intretine un blat? Foloseste cârpe moi și detergenți obișnuiți cu care ești obișnuit pentru blaturi din quartz. Nu există pulberi și paste abrazive și bureți cu suprafețe abrazive speciale pentru cuartz.
 5. Este posibil să tai pe blaturile de lucru din quartz cu un cuțit? Nu, trebuie să folosesti plăci de tăiat. În general, ( ne obosim niciodată să repetăm), poti să tai chiar si cu un topor pe orice blat. Chiar și pe ceramica (deși alti producători de blaturi adeseori specifica contrariul).
  Cutit pe un blat de bucatrie
 6. Este posibil să puneți oala fierbinte direct pe blat de bucatarie? Puteți pune o cană sau o tigaie fierbinte pe blatul proaspat montat pentru a te convinge. Orice piatră (inclusiv cuarțul) se teme de o schimbare bruscă a temperaturii și poate plesni numai daca a stat o bucata congeleta de carne inainte de a pune tigaia pe el. Acest lucru este foarte puțin probabil cu ceramica, care va rezista si la caderi de temperatura.
 7. Reparatia blatului de piatră din cuartz? Da se poate. Spre deosebire de granit si marmura, acesta poate fi restaurat.
 8. Este posibil să lasi substanțele chimice pe blat? Orice pete sau solvenți foarte coloranți pot ramane indelung fara a afecta suprafata.
  Fabricăm blaturi din granit și alte produse compozite de 8 ani. Am acumulat o vastă experiență în utilizarea produselor din piatra.
 9. Este posibil să bați carnea pe un blat de piatră? Puteți. Folosete mai bine un tocator din lemn.
 10. Este posibil să arunci cheile pe blat? Mai bine evita sa arunci lucruri grele metalice pe blat. Blaturile sunt, desigur, rezistente, dar totul depinde de rezistența și locația impactului.
 11. Cum să alegi un material pentru blat? Avem în showroom-ul nostru toate mostrele care pot fi folosite pentru orice tip de blat sau placare. Folosiți recomandările unui designer pentru alegerea optima. De asemenea, putem veni la tine cu mostrarele pentru a ne convinge pe loc de alegerea facuta.
 12. Ce culoare și textură este mai practica? Este mai bine să alegi culori texturate (nu simple). Culorile negru și gri sunt foarte practice. Cele mai practice – din toate nuanțele sunt cele de bej cu diverse insertii.
 13. Ce ar trebui să faci dacă apar scuff-uri sau zgârieturi la montaj provocate de un diamant? Invită-ne. Vă vom schimba blatul.
 14. Ce forme sunt posibile? Echipamentul nostru performant ne permite să fabricăm produse de orice formă din cuart, ceramica sau granit, marmura.
 15. Cât costă un blat pentru bucatarie din piatră compozit? Fiecare producător de materie prima are categorii de prețuri diferite. De regulă, cele mai ieftine sunt culorile simple intunecate. Apoi urmează textura „nisipului”. Apoi texturi cu diverse impregnări. Cele mai scumpe – texturi ce imită piatra naturală, precum și culori marmorate. Calitatea blaturilor din diferite categorii de prețuri este aceeași, doar producția de nuanțe complexe consumă mai mult timp.