Cum să îndepărtăm eficient petele de pe un blat din cuart?

Blatul din material de quartz are o structură non-poroasă. Datorită acestui fapt, grăsimea practic nu este absorbită de el, iar lichidele, inclusiv cele colorante, sunt ușor de îndepărtat, mai ales dacă sunt șterse imediat. Dacă pata rămâne pe suprafața blatului pentru o perioadă îndelungată de timp, se usucă și necesită îndepărtare specială cu ajutorul unor mijloace suplimentare.

Pentru a menține blatul întotdeauna frumos și curat, trebuie să urmați câteva recomandări simple:

  1. Ștergeți săptămânal suprafața cu un burete moale și detergent lichid, chiar dacă este curat complet la prima vedere. Nu uitați că nu trebuie utilizate nici un fel de prăfulețe și abrazivi, cu atât mai puțin perii metalice. Acestea pot deteriora luciul, pot crea micro-fisuri în care se va acumula murdăria. După spălare, ștergeți blatul cu o lavetă uscată.
  2. În fiecare lună, aplicați pe suprafața curățată în prealabil, în mișcări circulare, un lac special pentru blaturile din piatră artificială. Apoi treceți cu o lavetă uscată pe întreaga suprafață a blatului, până când începe să lucească.

Cu acești pași simpli, blatul din quartz va arăta întotdeauna ca nou.

Uneori, pe suprafețele de lucru, apar pete greu de curățat, cărora un simplu detergent nu le mai poate face față. Iată cum este necesar să acționați în acest caz:

  • Răzuiți cu atenție, cu o lingură din lemn sau silicon, grăsimile întărite sau resturile alimentare, apoi spălați suprafața cu apă și săpun.
  • Umeziți petele vechi de verdeață cu degresant sau alcool etilic. Cea mai ușoară cale este să înmuiați un tifon sau o altă cârpă în alcool și să o lăsați peste pată timp de câteva minute. Apoi spălați și lustruiți suprafața.
  • Petele vechi de suc, vin, ketchup sau cerneală sunt curățate cu succes cu ajutorul produselor lichide de uz casnic, cum ar fi CIF.

Încercați să îndepărtați imediat petele de pe blatul din quartz, acest lucru va evita pătrunderea profundă în structura acestuia.

Cu o îngrijire în timp util și competentă, blatul făcut din quartz va rămâne într-o stare excelentă timp de mai mulți ani și nu vor fi necesare eforturi speciale pentru întreținerea acestuia.

Înapoi la listă