Cum îți protejezi blatul de provocarea sărbătorilor de iarnă

Perioada sărbătorilor de iarnă poate fi într-adevăr „cea mai frumoasă perioadă a anului”.  Este anotimpul întâlnirilor cu familia, cu prietenii, cu oamenii dragi sufletului. Cu toate acestea, o dată cu apropierea sărbătorilor, în toată forfota, puteți uita să aveți grijă de blatul de bucătărie. Să recunoaștem că noi, gospodinele, ne gândim în primul rând la meniul pentru masa de sărbătoare, la lista de cumpărături și nu mereu avem timp să atragem suficientă atenție suprafeței pe care vom găti – blatul de bucătărie.

Iată trei sfaturi pentru a vă proteja blaturile în perioada sărbătorilor de iarnă, fie că aveți granit, marmură sau cuarț:

  • Folosiți un tocător

Tocătorul este cel mai util accesoriu de bucătărie, care face o diferență uriașă atunci când este folosit în timpul sărbătorilor. Acesta va proteja blatul de bucătărie de la zgârieturile de cuțite în timp ce preparați salata de Beouf. De asemenea, folosirea tocătorului reprezintă un factor de protecție nu doar pentru blat, dar și pentru cuțitul pe care îl utilizați.

  • Utilizați produse de îngrijire

Când toate cadourile au fost despachetate și sărbătorile se termină, este important să ștergeți blatul cu un produs de curățare special destinat materialului din care este confecționat. Pentru fiecare tip de piatră este destinat un anumit produs pentru îngrijirea acestuia. În cazul blaturilor de bucătărie, cel mai utilizat tip de piatră este quartz-ul. Noi recomandăm folosirea setului de îngrijire pentru quartz, destinat pentru curățarea, protecția și îngrijirea suprafeței. 

  • Folosiți suporturi antitermice

Este extrem de important să fiți atenți la temperatura oalelor, tigăilor, a tăvilor proaspăt scoase din cuptor, atunci când le puneți pe blat. Deși blaturile noastre sunt prelucrate corespunzător pentru a face față la orice șoc mecanic sau termic, totuși recomandăm folosirea suporturilor antitermice pentru a crea un nivel suplimentar de protecție. Pentru cei care au un blat de bucătărie din quartz, suportul antitermic este crucial pentru a menține blatul intact, deoarece quartz-ul este rezistent la temperaturi de până la 100 C. Dacă nu veți ține cont de această recomandare importantă, riscați să vă deteriorați blatul.

Pentru consultații suplimentare referitoare la blatul dvs. de bucătărie, puteți să luați legătura cu noi oricând și consultanții noștri vă vor ajuta să rezolvați orice problemă apărută.

 

Vă dorim un Crăciun Fericit alături de cei dragi! 

Înapoi la listă