Curs introductiv pentru viitorii designeri AB + Partners

Am fost provocați de Biroul de Arhitectură și Design AB + Partners, ca să instruim viitorii designeri în tot ce înseamnă produsele Art Granit. Am fost compleșiți de această propunere și împreună cu Olesea Mihalachi, director showroom, am pregătit pentru ei o prezentare complexă despre tot ce înseamnă Art Granit Group.

Biroul de Arhitectură și Design AB + Partners a fost fondat în 2015 de către arhitectul Alexandrin Buraga și a reușit să ajungă recunoscut internațional, dezvoltând până în prezent un întreg mecanism în domeniu – build and furnish. „Building Business Stories” – motto-ul care perpetuează în timp și reprezintă în totalitate ceea ce înseamnă Biroul de Arhitectură și Design AB + Partners. Acesta oferă servicii de design interior, aritectură și proiectare la cel mai înalt nivel.

Unul dintre cele mai importante proiecte este complexul multifuncțional hybird – Toro Center, o dovadă de curaj a echipei, care a parcurs drumul de la concept la realitate timp de 5 ani și a fost dat în exploatare în 2022. Suprafața acestui complex este de peste 55000 m2 și cuprinde 10 blocuri cu funcțiuni diferite: 7 blocuri locative, un mall și un bloc pentru oficii. Complexul are și o zonă comercială unde puteți găsi restautante, SPA, sală de fitness, magazine, oficii, farmacii și chiar un parc terasă. Pentru Republica Moldova, în special Chișinău, Toro Center este primul complex care intersectează mai multe spații – rezidențiale, comerciale, de recreere și oficii, dar și care a reabilitat zona în care se află, dând o viziune modernă asupra acesteia. Ceea ce credem noi este că Toro Center va perpetua ideea, actualitatea conceptului și a designului, pentru că a fost proiectat în așa mod, ca odată cu trecerea timpului, orice spațiu să poată fi reconfigurat și readaptat pentru necesitățile care vor apărea.

Să revenim la curs! Olesea Mihalachi a ridicat cortina și le-a dezvăluit viitorilor designeri ce se ascunde în spatele acestor produse impecabile pe care le furnizează Art Granit. Am prezentat tipurile de piatră, avantajele și dezavantajele ei, aria de folosire. De asemenea, viitorilor designeri li s-a vorbit despre produsele finite de interior și exterior realizate din piatră naturală și ce riscuri presupune utilizarea incorectă a destinației fiecărui tip de piatră. Designerii au fost încurajați să apeleze la noi pentru a completa viitoarele lor proiecte cu articole pentru exterior: socluri, pervazuri, scări, placări pentru ogrăzi, curți, borduri și tot ce ține de piatră, dar și pentru interior – de la pervazuri, materiale pentru placarea scărilor, a pardoselilor și pereților, la blaturi pentru bucătărie, șorțuri, blaturile pentru băi ș.a.

Tindem să credem că designerii inițiați în produsele Art Granit au rămas încântați de posibilitățile de design pe care le oferă piatra naturală și cea compozit. Acum ei pot introduce în propriile proiecte soluții rezonabile de piatră. Ne revedem curând!

Înapoi la listă