Descoperă Dekton - soluția perfectă pentru amenajări interioare și exterioare

Amenajări interioare cu Dekton: ce este?

Simplu. Este un material inovator și ultracompact, care a luat naștere prin sinteza unor materii prime avansate și care își au originea în producția de sticlă, porțelan și suprafețe din quartz. Datorită sintetizării și ultra-compresiei, Dektonul dobândește proprietăți inegalabile, care îl fac ușor de integrat în orice spațiu, fie că este vorba de o amenajare interioară sau exterioară.

Dektonul este creat de Cosentino, lider în producția de suprafețe de calitate înaltă.

Acest material ultracompact are nenumărate avantaje, care-l fac una dintre cele mai bune alegeri pentru proiectele care se doresc a fi de calitate și rezistente în timp. Dar care sunt avantajele?


 

Amenajări interioare și exterioare cu Dekton: avantaje

Pentru că este un material ultracompact creat prin combinația inovatoare a peste 20 de minerale naturale, Dekton este versiunea îmbunătățită a pietrei naturale. El întrunește nenumărate avantaje specifice pietrei, și nu numai. O parte dintre ele sunt:

  1. Rezistă la temperaturi înalte și extreme. 

Suprafețele din Dekton pot lua contact direct cu obiectele fierbinți, deoarece suportă contactul direct cu acestea, fără să se deformeze sau inflameze. Acest avantaj oferă Dektonului posibilitatea de a fi folosit în amenajările de bucătării și zone cu temperaturi variabile. 

  1. Dekton rezistă la acțiunea razelor UV.

Pentru că este stabil cromatic, Dekton nu este afectat de expunerea îndelungată la soare, astfel că nu se decolorează în timp. Rezistența la UV îl face potrivit pentru folosirea la fațadele locuințelor și spațiilor publice, dar și pentru amenajările de interior. 

Descoperă mai multe despre Dekton și în proiectul: Blat de bucătărie cu contrablat din ceramică Dekton Liquid Sky.

  1. Rezistă la zgârieturi și uzură. 

Dekton are o suprafață extrem de dură care previne zgârieturile și asigură durabilitate în timp. Astfel, poate fi folosit fără probleme în spațiile cu trafic intens fără să-și piardă din aspectul elegant și versatil. Va arăta și peste câțiva ani la fel ca în prima zi. 

  1. Rezistă la pete și lichide. 

Dekton este un material cu un nivel redus de porozitate și care nu absoarbe lichidele, astfel că facilitează curățarea suprafeței cu ușurință. În plus, are întreținere ușoară și fără prea mult efort. Aceste avantaje, fac Dektonul potrivit pentru amenajările bucătăriilor unde se gătește intens. 

  1.  Diversitate de culori și design.

Dekton se regăsește într-o paletă largă de culori și finisaje, astfel că toți iubitorii de design și arhitectură au posibilitatea de a personaliza spațiul așa cum își doresc. 

  1. Material sustenabil și prietenos cu mediul.

Pentru a obține suprafețe din Dekton, sunt folosite materiale reciclate și management ecologic al resurselor. Procesul de fabricație este aliniat cu un model de economie circulară, iar mediul înconjurător este protejat. 

Amenajări interioare și exterioare cu Dekton: unde poate fi folosit

Datorită avantajelor pe care le are, Dektonul poate fi folosit fără probleme atât în amenajările de interior, cât și cele de exterior, atât timp cât este montat de către echipe specializate în acest material și care să asigure lucrări de calitate care vor rezista în timp. 

Descoperă gama de Dekton din magazinul online ArtGranit! 

Fațade ventilate cu Dekton

Dektonul este un material potrivit pentru cei care își doresc design și funcționalitate pentru fațada locuinței. Dacă alegi să folosești Dekton pentru fațadă, te bucuri de eficiență energetică, izolare fonică și faci economie în ceea ce privește întreținerea fațadei. 

Atunci când este folosit în cazul fațadei ventilate, Dektonul permite crearea unui micro-climat stabil în interiorul clădirii și a unui consum minim de energie. Mai mult, fațada ventilată creează o distanță suficientă între pereți și stratul exterior, astfel că presiunea sonoră este deviată, iar zgomotul devine insesizabil la interior. 

Dimensiunile standard ale plăcilor de Dekton pentru fațadă sunt de 320 x 144 cm, însă se pot alege și alte dimensiuni în funcție de sistemul de prindere al fațadei. 

 

Înapoi la listă