Cum îngrijesc treptele și pavajul din granit pe timp de iarnă?

După cum bine știți, iarna aduce cu sine atât atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, cât și ghețuș, zăpadă și temperaturi reci. Trotuarele și pavajul se pot transforma ușor într-o porțiune de drum cu risc înalt de alunecare și cădere atunci când nu sunt întreținute și pregătite corect. Suprafața pavajului tot suferă în timpul iernii, cum ar fi fisuri, despicări sau chiar prăbușiri după o iarnă grea. De aceea, echipa noastră vine cu câteva recomandări pentru pavajul dumneavoastră.

Principala sursă de deteriorare a pavajului este apa. Apa are proprietatea de a pătrunde în cele mai mici fisuri ale pavajului. Când vremea se răcește, apa va îngheța și va provoca expansiunea pavajului dvs. De aceea, mulți oameni acoperă pavajul pe perioada iernii cu un strat subțire de nisip, pentru a absorbi o potențială cantitate de umiditate. Alți oameni preferă să pună sare gemă pentru a proteja trotuarul de îngheț, dar nu e bine. Sarea este corozivă și abrazivă, ceea ce poate provoca deteriorarea suprafaței pavajului dumneavoastră dacă este aplicată în mod constant pe o perioadă lungă de timp.

Însă, dacă totuși doriți să folosiți sare pentru pavajul dvs., atunci puteți utiliza clorura de calciu sau clorura de magneziu. Clorura de calciu este un produs cu sare cu acțiune rapidă, care rezistă la îngheț de până la -10 grade. Clorura de magneziu este un produs apreciat, eficient în topirea gheții fără a deteriora pavajul. Deși aceste 2 produse sunt mai scumpe decât sarea gemă, ați putea economisi bani pe înlocuirea pavajului dacă le folosiți.

O altă posibilitate de protecție a pavajului pe timp de iarnă este să utilizați produse chimice cu efect de sigilare, care previn pătrunderea umezelii. Însă cel mai bine este imperbeabilizarea acestuia în momentul achiziționării. Înainte de a așterne pavajul, acesta trebuie impermeabilizat cu soluții chimice speciale pentru a nu căpăta în timp fisuri. Aceste fisuri apar datorită pătrunderii apei în interiorul pietrei și micșorarea rezistenței acesteia. Impermeabilizarea este recomandată de a fi făcută o dată la 3 ani. La noi, impermeabilizarea este un serviciu aparte, de care poate beneficia oricine. Este nevoie să apelați un consultant care vă va oferi toate detaliile despre acest serviciu.

Acestea au fost recomandările noastre pentru pavajul dumneavoastră, iar dacă aveți câteva sfaturi din propria experiență, nu ezitați să ne dați un mesaj și să vă împărtășiți cu noi.

Înapoi la listă