Prelucrare canturi (muchii)

Art-Granit oferă clienților săi servicii de prelucrare pentru produsele în care aceștia au investit (blaturi, trepte, glafuri, plinte).

Prelucrarea MSL (cu bizot) – este un tip de prelucrare care se execută pe toată lungimea unei muchii și pe jumătate din lățimea ei, sub un unghi de aproximativ 45 grade. 
Prelucrarea dublu MSL (cu dublu bizot) – diferă de prelucrarea MSL prin faptul că muchia piesei va suporta intervenții în două etape, de fiecare dată fiind realizată o debitare sub un unghi de aproximativ 45 grade. 
Prelucrarea cu baston – se execută atunci când se dorește obținerea unei forme rotunde (convexă) sau aproape rotundă, pentru muchiile unei piese. 
Prelucrarea cu semibaston – Operațiunea se bazează pe o tehnică aplicată și în cazul prelucrării cu baston, în situația de față fiind vorba de o singură debitare a muchiei la 45 grade, pe toată lungimea ei și pe jumătate din lățime, și rotunjirea ei ulterioară. 
Prelucrarea cu picurător  –  constă în realizarea unui șanț pe partea inferioară a pieselor, ale căror suprafețe intră în contact cu picăturile de apă.
Debitarea liniară –  Art-Granit execută debitări profesionale, cu ajutorul utilajelor care folosesc pentru tăiere: discuri, jet de apă. 
Debitarea la 45 grade – Debitarea la 45 grade este similară din multe puncte de vedere debitării liniare. Diferența majoră constă în înclinația unghiului la care se realizează debitarea și, ca o deducție logică, a tipului de utilaj sau funcționalitate utilizate în acest scop.