Designerul Laura Breabăn a ales Lapitec pentru bucătăria sa

Lapitec este un material 100% natural și singura piatră sinterizată și certificată din lume.

Este o alegere populară printre designeri pentru a reinterpreta placarea, pavajul, zonele de spa, piscinele, blaturile de bucătărie, iahturile și băile.

Printre caracteristici se numără o serie de avantaje, ceea ce îl face perfect în lucrările de interior.

  • Universal și practic 
  • Antibacterial 
  • Duritate și durabilitate 
  • Varietate de culori 

Combinând eleganța estetică cu niveluri ridicate de performanță fizico-mecanică, Lapitec se dovedește a fi cea mai bună soluție posibilă în bucătărie; de fapt, necesită doar o întreținere minimă și garantează niveluri maxime de igienă. Luxul înseamnă, de asemenea, să poți pune o tigaie fierbinte pe suprafața de lucru fără să îți faci griji. Pe lângă faptul că poate rezista la temperaturi ridicate, Lapitec este, de asemenea, neabsorbant, ceea ce înseamnă că suprafața nu se deteriorează în timp, deoarece împiedică agenții externi să o păteze, să o strice sau să o deterioreze. Lapitec poate fi folosit în nenumărate moduri în bucătărie, toate fiind elegante și sofisticate.

În perioada pandemiei Laura cu soțul acesteia au petrecut mult timp la terasa vechiului apartament, astfel a venit ideea de a locui într-un spațiu unde pot admira mai bine natura. „Nu am vrut casă, pentru că este prea mult de muncă, așa că am făcut un mixt și am căutat un apartament la parter care să aibă și curte. Am căutat aer, deschidere și liniște, dar totuși să fie aproape de mediul agitat și urban”, povestește Laura.

În proiectarea apartamentului s-a ocupat Laura în totalitate. A urmat diverse idei mobiliare, scheme și a pregătit chiar și un moodboard pentru camerele apartamentului. 

„Mobila din toată casa a fost desenată de mine în detaliu pentru configurații și texturi. Am știut clar destinația fiecărui spațiu și ce obiecte va conține fiecare sertar, strict personalizat pe circuitele și nevoile noastre, gândite din start per fiecare obiect sau calup de haine”, spune Laura.

În apartament sunt patru dormitoare realizate din lemn masiv:  tei, frasin, stejar și nuc, dar și diverse fibre naturale, rășini, pânze, lut, plante verzi care, împreună, formează baza conceptuală naturală. Laura Breabăn este un designer iscusit, astfel pentru ea contează ca arta să fie elementul care predomină în apartament. Acest aspect oferă un design unic și un touch aparte. De asemenea pe pereți putem observa tablouri pictate de celebrități atât românești cât și din afară. „Am elemente de la mulți artiști români pe care vreau să îi menționez pentru că sunt super talentați și îi văd ca fiind foarte valoroși: VLADINSKY (portretul de la intrare), MihaelaVraciuart.ro (prietenă bună și talentată – tabloul cu valuri, sau fum, de lângă coloana din India), Ovidiu Solcan (portret Brâncuși guest room), DAIA GRIGOROAIE, Ana Banica, Cebanenco Stanislav (care este și un tattoo artist din Timișoara foarte talentat)”, spune Laura.

Zona open space a apartamentului de învăluie de un aer contemporan, având la bază o mulțime de detalii personalizate. În zona open-space,  livingul îmbină mai multe funcționalități. Laura a combinat  zona de lucru cu cea de relaxare.


Vă așteptăm pe tuturor în Showroom-ul Art Granit pentru a vă ajuta în alegerea celor mai potrivite materiale pentru spațiului dumneavoastră!

Înapoi la listă