Granit - cel mai bun material pentru pavare curte!

Casa este locul unde îți dorești să te simți confortabil și să te bucuri în fiecare zi alături de cei dragi. Pentru ca micul tău univers să fie așa cum ai visat dintotdeauna, aspectul spațiului exterior este foarte important, căci primul lucru pe care-l observi când ajungi acasă este curtea, cu aleile sale, parcarea și grădina pe care te-ai străduit atât de mult să le amenajezi. În zilele noastre, nu ne putem imagina o curte a unei case fără pavaje. Acestea sunt cele care ne asigură confort, protejează gazonul și oferă un aspect estetic plăcut asupra întregii amenajări peisagistice. Bordura pentru pavajele din piatră are un rol dublu: asigură stabilitatea pavajului împotriva alunecării și desprinderii pieselor componente și, pe de altă parte, conferă o delimitare estetică.

Amenajarea pavajul exterior necesită un material extrem de  rezistent și durabil pentru a face față traficului intens și a factorilor externi. Pavajul exterior de granit reprezintă alegerea ideală pentru acest tip de amenajare, deoarece această piatră naturală este printre cele mai dure și rezistente materiale. Granitul este o rocă magmatică masivă ce conține cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri și s-a format prin răcirea și solidificarea magmei. Cine a investit în amenajări cu granit are garanția rezistenței în timp a acestora.

Avantajele granitului sunt numeroase și incontestabile. Iată care sunt beneficiile utilizării acestuia în designul exterior:
Aspectul estetic spectaculos
Indiferent de finisaje, granitul descrie întotdeauna bunul gust și luxul. Disponibilitatea unei game largi de culori, dimensiuni și texturi permite integrarea pavajului de granit în orice tip de exterior. Gama de culori cuprinde: alb, negru, gri, verde, auriu, maro și roșu.
Se întâlnește într-o paletă de finisaje multiple: polished, flamed, bush hammered, leather, satin. Cel mai potrivit tip de finisaj pentru pavajul exterior de granit este flamed, deoarece suprafața acestuia devine mai dură și antiderapantă.
Versatilitatea în timp
Granitul nu este un material modern, ci un material care nu se demodează niciodată. Spre deosebire de alte elemente folosite în construcții, acesta își păstrează frumusețea și este considerat “micuța rochie neagră” a amenajărilor exterioare.
Varietatea
Granitul se regăsește într-o varietate mare de culori și texturi, astfel că nu îți va fi greu să găsești nuanța care să satisfacă dorințele și gusturile tale și care să se potrivească foarte bine cu stilul locuinței.

Longevitatea
Este o piatră cu un nivelul de duritate foarte ridicat (6-7 pe scara Mohs), astfel granitul oferă rezistență la zgâriere, uzură și impact mecanic. O altă caracteristică remarcantă constă în rezistența crescută la agresiunea factorilor de mediu, raze UV, ciclurile îngheț-dezgheț și abraziune. Este extrem de rezistent în fața petelor, agenților corozivi și intemperiilor, plăcile din granit rămân parcă neatinse.
Întreținerea facilă
Un tratament de impermeabilizare aplicat periodic, va proteja suprafața pavajului exterior de granit și îi va păstra aspectul intact odată cu trecerea anilor. Acesta nu va necesita o îngrijire specială, doar curățarea cu ajutorul unui furtun de apă.
Raportul calitate - preț
În ciuda opiniei populare, prețurile rocilor naturale pornesc de la sume rezonabile. Există și produse de lux mult mai costisitoare, însă, raportat la caracteristicile, aspectul și durabilitatea acestor materiale, raportul calitate - preț este unul favorabil pentru piatra naturală.

Granitul este o rocă foarte rezistentă, elegantă, prezentă într-o varietate de modele, cu o durată de viață îndelungată și cu un aspect plăcut. Reprezintă o alegere inspirată pentru realizarea trotuarelor și aleilor din curte. Alege inspirat și croiește-ți drum bun către casă, din cel mai bun material pentru pavare curte!

Înapoi la listă